Nikka

Nikka flyttade hem till mig på prov våren 2013 och det blev ganska snart klart att här skulle hon stanna. Jag hade aldrig trott att det skulle vara så lätt att ta över en omplaceringshund, visserligen hade hon inga hemskheter i bagaget – tvärtom – men ändå.
Nikka är en otroligt trevlig och lättsam hund, mjuk och vänlig utan att vara mesig. Hon älskar att jobba, jakt är förstås favoritsysslan och också det vi sysslat mest med.
Jag hade massa planer på agility, rallylydnad, brukssök… men jakten är så kul så den har slagit ut allt annat. Det är en fröjd att se en hund göra det den verkligen är avlad för!
Enda nackdelen hon har är att hon har lätt att gå upp i stress – och med stressen kommer gnäll och pip. Det gör mig inte så mycket då jag ändå inte är så tävlingsintresserad (man får absolut inte ljuda på jaktprov) men för Nikkas egen skull försöker jag hitta vägar att få ner hennes stress.
Hon är absolut inte stressad jämt men går lätt upp i varv när vi tränar och då pyser det över när hon skall vara passiv.
I Nikka har jag fått träningshunden jag länge gått och suktat efter men inte varit säker på om jag skulle orka med. Men hon är så lättsam och lättjobbad så det funkar även de dagar jag mår lite sämre.
Hon kom fix och färdig, grundtränad i jakt, och redan efter ett par månader ställde vi upp på WT. Och visst grejade Nikka det, på andra försöket dängde hon till med 83 poäng (av 100) vilket måste ses som ett mycket gott resultat med tanke på hur lite vi hunnit träna ihop. Låter jag bara Nikka sköta jobbet så går det för det mesta bra!
Skroffan och Nikka går bra ihop även om Nikkas bästa vän är Frippen, de fann varandra direkt och för mig känns det skönt att kunna ersätta i alla fall en liten del av flocken på Thorsvi.

Black Nikka är för övrigt en japansk wisky, alla hundar från Thorsvi har whiskynamn och Nikkas kull har temat ”Black” eftersom båda föräldrarna har det i sina namn.

Tack Anne för att du hittade min pärla och tack Anita och Jörgen för förtroendet att få ta över henne!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s