Farväl Henånstugan

Mitt i allt elände finns ett annat, mer påtagligt elände.
Jag har bestämt mig för att sälja min andel av Syster Ysters, mammas och min sommarstuga på Orust :-(. Det är ett gammalt torp ute i skogen där vi tillbringat alla våra skollov hos mormor och morfar och det finns otroligt många fina minnen därifrån.
Men jag kan ju inte behålla ett hus jag inte har råd med hur gärna jag än vill och hur stark anknytningen än är till mina morföräldrar.
Tyvärr behöver det göras en del renoveringsarbete på stugan som är både kostsamt och jobbigt även om man har yrkesfolk som sköter det. Jag har ju inte ens råd med driften så även om vi får lån på huset till renoveringen går det bara inte – och jag orkar inte gå och ha en värkande klump i magen av oro för vad som skall hända huset.
Nu hoppas jag att Syster Yster vill köpa ut mig, jag är egentligen inte ute efter pengarna så mycket som att stoppa utgifterna och slippa oron. Vi skall ta ut en värderingsman och även få offerter på renoveringsarbetet så får vi se hur S Y ställer sig, om hon vill köpa ut mig eller om vi skall sälja som det är.
Det viktiga är ju att vi kommer fram till ett beslut som känns bra för alla parter och det tror jag nog att vi gör.
Det gör ont i hjärtat, både att se huset som det är nu men även tanken på att någon annan skall bo där eller i värsta fall riva huset och bygga nytt på tomten, därför skulle det förstås kännas bra om S Y vill ha kvar det och låta en ny generation ungar få leva sommarliv där.
Särskilt mycket pengar inbringar det sannolikt inte, förutom att huset är i dåligt skick så är tomten ingen lyxig strandtomt med havsutsikt utan som sagt en högst ordinär skogstomt – men den betyder så mycket för oss :-(.

2 reaktioner på ”Farväl Henånstugan

  1. Vad tråkigt att det blir så, men det går ju som du säger inte att behålla något som man inte har råd med – oavsett hur många fina minnen man har därifrån. Kram mitt i allt elände. ❤

    • Tack! På tisdag kommer en mäklare för att göra en första värdering. Har verkligen ingen som helst aning om vad värdet ligger på. Och Henånstugan kommer alltid att finnas i våra minnen även om det låter smörigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s