Ridlektion!

I dag har Háfur och jag haft ridlektion, för hans vanliga instruktör. Fördelen är så klart att hon känner Háfur utan och innan och vet precis vad han kan och hur man skall få honom till det.
Fast det hjälper ju inte att han kan när inte jag har en aning om vad jag håller på med…
Vi gjorde i alla fall olika övningar för att få med herrns bakben, bl a gjorde vi bakdelsvändningar vilket jag aldrig lyckas få till.
H fattade dock vad jag menade och vände så snällt så, efter nästan varje vändning frågade han ”skall vi galoppera nu?” för det brukar han göra med Mathilda. Jag kände att vi får för sjutton ha lite bättre ordning på skritt och trav först innan vi börjar galoppera i paddocken, totalt meningslöst att flänga omkring i slänggalopp om jag inte orkar att hålla ihop honom.
Tycker ändå att vi fick till det rätt bra, jag känner absolut att jag börjar ”hitta” honom och komma på hur jag skall rida honom :-). Vi fick en del bra övningar så nu skall vi träna inför nästa gång, förhoppningsvis är vi ännu mer samspelta då.

Och jo, givetvis nojjade jag innan och undrade varför jag utsätter mig för sådant här när jag tycker att det är läskigt. Jag skulle ju mycket väl kunna hålla mig till att skogsmulla mig utanför paddocken men då lär jag mig ju inget. Det är det som är en av de roligaste bitarna med ridningen och hunderiet, man utvecklas – förhoppningsvis – hela tiden. När det gäller ridningen så är det tyvärr så att jag är lååångt från där jag var en gång i tiden, inte för att jag var så duktig då heller men i alla fall bättre än nu. Men det går kanske att gräva fram om man har en tillräckligt stor spade :-D?

Nästa vecka SKALL JAG RIDA FLOÀ! Weeeee! Lite läskigt och jättejättespännande *hoppar upp och ner*!

Annonser

En reaktion på ”Ridlektion!

  1. Bakdelsvändningar som är så otroligt roligt att rida om man är ett hyfsat ekipage, och så absolut hopplöst om man inte klaffar (eller om endera parten helt enkelt inte vet hur man gör). Jag red en ponny som satte 8:or eller 9:or konstant i varje program, DET var gött. Man kände sig ganska dryg efter ett tag. :mrgreen:
    Lycka till med Floá, det går säkert jättebra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s