Mera telefoner…

Knatade idag in på The Phone House i Allum för att ändra det där abonnemanget. Nä, det gick ju inte utan i så fall var jag tvungen att köpa loss mig, han kunde dock erbjuda ett annat jääättebra abonnemnag i stället. Det LÄT faktiskt bra; något dyrare än det jag ringer för nu men fria samtal, fria sms/mms (ok, de är begränsade till 10 000 vardera/månad) samt fri surf.
Jo, det kunde jag ju tänka mig men givetvis gällde det erbjudandet NU, inte när mitt abonnemang går ut i januari. Jag är en ganska lättövertalad människa så jag nappade på ernjudandet ändå, främst för att jag tycker att det är rätt skönt med en fast kostnad.
I avtalet ingår dock en ny telefon vilket jag inte ville ha naturligtvis, kunde jag inte få en bättre deal i stället? Nähä, inte det nä.
Det blev alltså även en ny telefon, han tittade lite nedlåtande på min nya Xperia active (ja, jag veeet att det är en gammal modell, jag gillar den ändå!) och tyckte att jag skulle ta en Xperia go om jag nu gillade vattentäta och dammtåliga telefoner. Det gör jag, så därför har jag nu även en Xperia go, samma modell som jag köpte från början på Elgiganten men lämnade tillbaka… Hänger ni med?
Tänkte först kränga den men antingen så behåller jag båda och kör slut på dem en i taget – mobiltelefoner håller ju inte så värst länge numera – eller så säljer jag activen och behåller den andra.
Jag tänkte ändå att jag skulle kunna försöka snacka till mig något annat men försäljaren gav mig självmant diverse tillbehör som kompensation för att jag fick lösa ut det gamla abonnemanget.
Summa sumarum så är jag trots allt ganska nöjd och har faktiskt gjort en bättre deal – tror jag – än jag hade från början.
MEN sedan kom då problem nummer två: att få igång nya telefonen. Trots idoga studier av bruksanvisningen lyckades jag inte öppna telefonen så att jag kunde stoppa i SIM-kortet och batteriet. Det känns avgjort mindre pinsamt att knata tillbaks till affären i morgon och be om hjälp än att knata tillbaks till affären i morgon med en trasig telefon som jag pajjat så ja, det får bli ett nytt besök.
GAH, jag skall nog bara ha en fast hemtelefon med petmoj…

Förresten så lyckades jag tappa bort bilen när jag var på Allum, trots att jag faktiskt kom ihåg vilket nummer som ingången hade där jag ställt bilen och sade att  den stod i garaget så försökte tjejen i informationen skicka mig till takparkeringen. Smidig service, Allum *NOT*!

Annonser

4 reaktioner på ”Mera telefoner…

  1. Du, ska jag höra med min syster om hon tycker att Tyra ska få en telefon i födelsedagspresent? Hon ÄR ju bara 8 men hon ska få en med kontantkort har ”vi” bestämt, så att hon kan ringa mig och hem och så när det är akut. Hon är van med iPhone men en sån lär hon INTE få. 🙄 😆 Kontentan är: Vill du sälja Activen till mig om syster tycker det? Det verkar ju en bra telefon för ett barn som inte är helt försiktigt ibland.

    • Skall kolla med den där Anne först om hon har bestämt sig och så beror det på priset förstås :-). Kunde inte posta kommentarer i din blogg förresten, ”Klar men fel på sidan” *mutter*.
      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s