Hunddag

Onsdag idag, med andra ord har vi varit på PBK och visserligen inte trimmat men tjötat och fikat medan hundarna lekt.
Råttan och Skroff leker fint tillsammans men när Frippen är med är det viss risk för allmän ”mobba-Skroff-tillställning” så man får passa dem lite. Dessutom har Fripp fått för sig att han skall sätta sig(!) på Skroff och med Ludd och Mulen i minnet vet vi hur det  gick (korsbanden i Ludds knä gick åt fanders + spricka i lårbenet + skevt bäcken).

Skroff har sedan tränat på Hjärtat, jag tycker att hon gick bra idag med. Dock är det ju så att jag måste skärpa mig rejält, jag slarvar och låter henne tex sätta tassarna mot mitt ben när hon skall rätta till sitt sättande osv.
Vi har haft en del problem med att sitta rakt så först fick hon beröm varenda gång hon satt rätt, oavsett hur hon bar sig åt för att komma dit, vilket innebär att hon tror att hon först skall sätta sig snett, sedan hoppa upp med framtassarna på mitt ben och sedan sätta sig rakt. Gah, jag är verkligen inte den borne hundtränaren!
Fika och hundsnack efter träningen och jag får säga att Skroff faktiskt uppför sig väldigt väl med de andra hundarna också. Har man haft en Mule som inte gjort det så uppskattar man sådana bitar desto mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s