Ny taktik

Jaha, Skroff har alltså transformerats till ett skällande monster (Ludd?!) vilket jag givetvis måste ta tag i. Vissa dagar är det inte så farligt men andra är hon rent ut sagt hemsk. Mig gör det egentligen inte så mycket men grannarna kanske har en annan åsikt…
Att avleda funkar inte, inte heller att säga till henne eller skälla lite på henne. Att ta tag i kinden och tala allvar kan funka men gör det oftast inte (det funkar annars om hon tramsar när man skall trimma henne).
Jag satte faktiskt på henne Ludds antiskällhalsband häromdan men dels blev hon halvt hysterisk vilket fick halsbandet att utlösas hela tiden och dels är det så gammalt så det är svårt att hitta passande batterier och spray.
Nu kör vi helt enkelt med att Skroff är kopplad hela tiden så att hon är inom räckhåll och så har jag en sprayflaska som jag använder om det kommer ut ljud ur terriermunnen. So far so good, Skroff tycker inte att det är en bra idé men har hittills varit tystlåten.
Tanken är att hjärntvätta henne på att hålla tyst så att det sedan skall funka även utan koppel.
Det hela krånglades dock till av att jag hade köpt en billig sprayflaska häromdan för att ha till stallet. Tänkte att jag kunde använda den till Skroff i stället och skulle fylla på vatten: ooops, det fanns ingen slang som satt fast i munstycket utan man får vända flaskan uppochner för att kunna spruta.
Nog för att den var billig men wtf?!
Naturligtvis har jag inte kvar kvittot men eftersom jag ändå tänkt skaffa en till kan jag ju köpa en ny likadan (och kolla först att den har slang) och sedan reklamera denna på det nya kvittot…

Jag tog mig i kragen idag och kröp till korset, dvs till Viktväktarna. Har inte varit där på lääänge och sista tiden har jag slarvat rejält. Och japp, det visar sig så klart med + på vågen. Det lite elaka är att jag vägde mig hemma i går varvid vågen visade på -6 och jag blev jätteglad tills jag insåg att det inte kunde stämma.
Nåväl, jag hade inte gått upp katastrofalt och nu är det nya tag som gäller.
Jag ser det som ett långtidsprojekt och huvudsaken är att inte tappa taget och skena iväg uppåt.

AF i morgon, huuu.

Annonser

2 reaktioner på ”Ny taktik

  1. Hej Helene!
    Såg först idag att du skrivit på min gästbok och kunde tänkt dig att träna i veckan fast inte imorgon fredag. Nu kanske det inte gjort så mycket för det har varit kallt, halt och snöigt på PBK. Råttan löper som bäst också. Vi måste dock försöka underhålla kunskaperna och får väl försöka titta på väderkartan för att hitta hyfsat väder och sedan är det träning. Åker till Habo och är kennelvakt från 17-20/11 men kanske innan resan. Vi kan väl höras via telefon eller SMS. Håller tummarna inför AF.

    Kram
    Sissi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s