Skroff på jakt

Skroff har idag haft väldigt kul, i alla fall om man frågar henne själv. I morse sprang det upp en hare framför näsan på henne och vips så var Skroff iväg på harjakt. Uppenbarligen en mycket större retning än de katter som vi har tränat på. Nu är det så att i Tuve vimlar det av knepiga harar som inte har den minsta rädsla för hundar så jag kunde ju själv ha räknat ut att det här skulle hända förr eller senare och tränat på harar i koppel men det har jag alltså inte gjort.
Skroff sprang visserligen inte så långt men tillräckligt för att matte skulle bli orolig.

Nu på eftermiddagen var vi ute på en tur och jag gick och gottade mig åt min följsamma lilla hund när jag insåg att den lilla rara terriern var puts väck. Skroff har kommit på att det är kul att springa efter rådjursspår. Lite ironiskt att Marianne och jag diskuterade det förra helgen och jag glatt konstaterade att Skroff inte har kommit på det än. Nu har hon kommit på det!
Hon var inte borta lång stund men det är ju själva grejjen, att hon har kommit på att hon kan sticka iväg som retar mig. Hade jag varit liiite mer uppmärksam så hade hon aldrig fått chansen.
Får med andra ord ha en tumme i ögat på lilla fröken i fortsättningen.
Jag som precis hade glatt mig åt att hon har börjat bli så lydig och kan gå lös lite varstans!

I går var det en depparedag men det var väl på tiden antar jag. Trots Willes cancer och Skroffs vad-det-nu-är så har jag haft flyt på sista tiden: dieten har funkat, vi har varit och simmat flera gånger i veckan och rent allmänt har allt varit bra. Så kommer en dag när man mår skit och genast rasar hela världen.
Bara att hoppas att det var tillfälligt men naturligtvis var jag och handlade när jag mådde dåligt och var tvungen att köpa mums som jag inte alls skulle ha. Det var inte ens gott men likförbaskat stoppade jag i mig alltihop.
Annars så verkar LCHF funka ganska bra, inte de revolutionerande resultat som en del verkar få men det går åt rätt håll i alla fall. Skönt!

En reaktion på ”Skroff på jakt

  1. Jag har haft tur med Bull än så länge, han har inte upptäckt det roliga med att jaga men det finns ju i bakhuvudet varje gång han är lös där det finns vilt. Jag har ju Karins Kata att se på. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s