Jul och annat

Jaha, så har det varit ännu en jul och lite annat som skett sen sist.
Mulen har varit hos Annika och vad sjutton gick jag inte till henne från början för?? Bakbenet är i stort sett läkt och utan problem, lite slagg och krafs men det verkar vara relativt lätt att fixa. Själva frakturen ger inga besvär och hon har börjat muskla upp sig igen även om hon kan behöva lite hjälp på traven.
Frambenet däremot är inte så bra, Mulflickan har tappat väldigt mycket muskler och de som är kvar är som i kramp utan blodtillförsel. På vissa ställen är hon helt utan muskler, bara ben och senor eller vad nu Mulen är stoppad med.
Sedd ovanifrån ser hon ut som ett S, hela hon är sned och får nu träna på att stå rakt och räta ut ryggen. Det ser ändå ljust ut, med lite jobb skall hon nog bli som ny igen. Att ta bort henne finns just nu inte på kartan, Annika såg ut som om jag inte var riktigt klok när jag frågade henne om hon tyckte att det var fel att ha kvar min Mule.
Tills vidare står hon kvar på smärtstillande eftersom det kan vara ganska jobbigt för henne med träning och att komma igång. Hon skall masseras varje dag och ut och röra på sig i skogen, träna på att gå ordentligt och lyfta på sina ben på rätt sätt. Bäst av allt ur Mulens synpunkt är förmodligen att hon skall hållas varm.
Hon var m y c k e t lugnare hemma hos Annika så även om det är längre att åka till Gråbo än till veterinärmottagningen i Kållered så får det bli Gråbo.

Jag har också utfört mitt första uppdrag som fyllechaffis. Inte för att jag brukar dricka men lite tomt kändes det att inte ens kunna smutta lite när de andra drack hot-shots och Amarula. Min första lärdom som chaffis åt mindre nyktra personer: om dina passagerare säger att ”det går jättebra, det är minst 1,5 meter till diket” så betyder det ungefär att ”du är halvvägs nere i diket och har dragit med dig grannens brevlåda på vägen”. För oroliga läsare av denna blogg (tex mamma som är ägare till bilen) så mår både diket, bilen och brevlådan alldeles utmärkt.

Julen firade jag i A:s hus tillsammans med alla hundarna. Anne och A var och gottade sig på spa men vi hade det ganska mysigt i Härryda. Mulen och Krasse hade vissa planer på att göra Ridgeodorer så i varje fall Krasse var lite besviken på att ha brudar på besök som han inte fick sätta på.
Tomten kom på besök och jag har nog varit snäll för jag fick flera böcker, något som man aldrig kan ha för mycket av.

Idag har jag mest ägnat mig åt att puttra omkring. först körde jag Anne till jobbet eftersom det är smått omöjligt att hitta parkering kring Mariaplan. Sen skulle jag ta mig till Sahlgrenska för att lämna ett Mul-urinprov till mamma och det var naturligtvis lättare sagt än gjort. Man blir i alla fall duktig på att läsa skyltar när man har så uselt lokalsinne som jag har. ”Leden” bortanför Mariaplan var naturligtvis inte den led som jag tänkte på utan en helt annan men det finns ju flera vägar som leder till sjukhuset… Från Sahlgrenska skulle mamma tipsa mig om en ”lättare” väg hem vilket innebar att jag hamnade någonstans dit jag definitivt inte skulle men efter ett tag hittade jag fina Hisings-skyltar så jag kunde puttra vidare till Baldur.
Lagom till vår ridtur började regnet vräka ner tillsammans med stormbyarna. Ingen jättehit och sådana dagar undrar jag lite över charmen med att ha häst.
Åkte hem och bytte bil samt hämtade Kalle och Mulen, Raskva hade jag ju med mig. Ut till Härryda för att hämta upp Svinet som skulle till veterinären. På väg dit kom jag på att jag ju inte ”kan” köra genom Tingstadstunneln i rusningstrafik men det var inte så mycket att välja på och visst sjutton kan jag köra där med! Bara gamla griller som sitter kvar, nu gick det som smort hem till A även om det var uruselt väglag och dålig sikt. Plockade upp Svinet, körde tillbaks till tunneln som nu var totalt igenkorkad men hann i alla fall till vetten innan de stängde.
Marianne lyssnade på Svinets hjärta som lät bra, frågade om han har ep vilket jag faktiskt inte kan svära på att han inte har, han har ju underliga nysanfall emellanåt, och skrev sedan ut Stesolid till nyår.
Tillbaka till Mariaplan dit jag faktiskt hittar numera även om jag var tvungen att köra via Tuve för att hamna rätt.
Plockade upp Anne som sedan fick köra sin bil själv tillbaks till Härryda för att lämna av Svinet igen, han bor hos A tills smällandet här i Tuve har upphört. Fika hos A och sen puttra hem till Tuve igen. Pust! en hel dag av bara bilåkande. Visserligen tycker jag att det är kul att köra men liiite jobbigt är det fortfarande när förhållandena är så dåliga som de var i dag.
Bilen är i alla fall en snäll bil som uppför sig för det mesta. Tyvärr har den en benägenhet att svänga in på tappar och dylikt där man kan köpa godis, inte alls bra.

Nu under jul har jag svängt helt i nästa-hund-frågan. Jag vill fortfarande ha en schäfer att köra bruks m.m. med men har kommit fram till att det är bättre att skjuta på det. En stor busig schäfervalp/unghund tillsammans med Raskva tror jag inte är en bra idé och om jag väntar tills Ludden är borta så är det stor risk att jag står där utan någon hund alls. Lösning: en liten glad skit som jag kan träna lite lagom med, som inte gör sönder Ludd och som gammeltanterna förhoppningsvis inte tycker allt för illa om. När sen gamlingarna har lämnat mig och lillskiten har vuxit upp kan jag skaffa mig en schäfer i stället.
Just nu är jag inne på cairnterrier (till Annes förtvivlan), de verkar pigga, glada och hanterbart terrierettriga. Skall hälsa på några uppfödare och deras VUXNA hundar, jag är inte så korkad så jag åker och tittar på valpar än och så är det ju My Dog nästa vecka så jag kan frottera mig riktigt.
Har haft tankar på olika spetsar som Mittelspitz men de är ju ack så skälliga.
Anne röstar för dvärgpinscher men dels verkar de vara mer ojämna mentalt, dels tror jag att de är mindre vädertåliga. Det räcker med en känslig Mule som måste ha täcke nästintill året runt.
Vi får väl se vad det blir och om det kommer en liten skrutt så småningom.

2 reaktioner på ”Jul och annat

  1. Men GUNILLA!!! Det är en MYT! Sötare kan diskuteras (men vem kan vara sötare än Raskva?) men friskare är de inte. Vad det än blir så lär det bli en renrasig :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s