Julbord

Idag var det dags för årets julbord med Annes föräldrar. Denna gången var vi på Fiskekrogen och för första gången kunde jag säga ”Nej tack, jag kör” på frågan om alkoholhaltiga drycker :-).
Det där med att köra är både bra och dåligt. Bra naturligtvis att man kan ta sig dit man vill när man vill, dåligt att man måste ta sig dit man vill och hitta dit dessutom. För att inte tala om att man skall hitta ett ställe att lämpa av bilen på också. Så hur gör man då när man tycker att det är läskigt att köra i en jul-stressad stad som är knökfull med bilar? Jo, man kverulerar för sin mamma som då erbjuder sig att köra bil + unge till stan, parkera bilen och ta vagnen hem!!! Jag vet, jag ÄR bortskämd!
Med bilen prydligt parkerad vid hamnen så var det bara att traska in på Fiskekrogen och ta för sig av ett ypperligt julbord. A blev smått chockad när både Lilla A och jag sade att man efter sillen (laxen för min del) gott kunde hoppa direkt till efterrättsbordet. Fördelen med julbord är ju att man kan äta just det man vill och mycket av det som är gott. Tyvärr tar man ju av det som inte är riktigt lika gott så man kan inte trycka sig helt full med det allra gottaste.
Sen var det då dags att puttra hem. Och hem hade jag säkert hittat men nu skulle jag ju till mamma och hämta hundarna. Visst, A och Lilla A släppte av mig vid min bil, pekade åt rätt håll där det fanns en fin skylt som det stod ”45” på och sa att det är bara att följa skyltarna. Rimligtvis borde jag hitta hem till mamma där jag trots allt har bott en stor del av mitt liv. Följandes de fina skyltarna mot 45:an puttrade jag iväg glad i hågen om än något illamående av alltför mycket julbord. Funderade på varför ingen låg i vänsterfilen som också hade fina skyltar mot 45:an och tyckte att jag var jättesmart som lade mig där istället. Tills jag insåg att vägen gick misstänkt mycket åt fel håll. Kanske den skulle göra en kringelikrok och räta upp sig? Nehej, det gjorde den inte, däremot hamnade jag i Götatunneln vilket jag definitivt inte hade räknat med. På andra sidan stod det prydligt 45 FREDERIKSHAVN. Kötthuvena på Vägverket kan möjligen inte tänka sig att märka skyltarna N eller S???
Bara att vända och hitta nya fina skyltar som på den här sidan faktiskt var märkta med Karlstad. Jippie. Tillbaks genom tunneln, höll på att hamna i nästa tunnel som visserligen leder hem men jag skulle ju ha med mig de fyrbenta också.
Jag hittade till slut till Hammarkullen och trots Lützen-dimma hittade jag även hem till Tuve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s