Helvetet har börjat

Jaha, så har eländet börjat. Ungj-vlarna har börjat sitt smällande och stackars Wille är alldeles till sig av rädsla. Raskva är tack och lov så luddig i öronen och skallen så hon fattar inte längre vad som händer. Efter tre smällar som lät som kanonskott tittade hon upp med ett ”Va? Hände det något? Ska jag bli rädd?” och funderade på det ett tag (det tar lååång tid för Ludden att tänka nuförtiden). Sen glömde hon förmodligen vad hon funderade på och luddade vidare på sin promenad. Skönt med tanke på att det skulle inte kännas särskilt bra med en vettskrämd 15-åring med Addison.
Wille däremot får smått panik och i går fick jag transportera honom hem till Anne för han kunde omöjligt gå den sträckan. Jag hade inga planer på att stoppa in ett skrämt Svin där bak hos mina hundar så han fick åka i baksätet. Dum som jag var lade jag in en av hundfiltarna och den var naturligtvis hårigare än Svinet självt så nu är baksätet alldeles besudlat med hundhår.
Mamma och mormor påstår att jag är alldeles för sjåpig med bilen (i går tvättade jag delar av den med en svamp för den hade fått fågelbajs på sig) men vadå, den är ju ny och jag är väl släkt med min morfar som alltid var väldigt petig med sin bil.
Idag var smällandet ännu värre så Wille får förmodligen exportera sig till A i Härryda fram till nyår.

I tisdags var vi och hälsade på Anette och lille Agust i deras nya hus. De bor jättefint ute i Öjersjö och jag var riktigt stolt som puttrade dit själv och därmed besegrade Tingstadstunneln (jag har fått för mig att den är läskig att köra genom eller rättare sagt att filbytena före och efter är läskiga). Trevligt att träffa Anette igen, det är alldeles för långt mellan gångerna. Och naturligtvis var det roligt att se Agust! Han var löjligt lik sin pappa och riktigt stor vid det här laget. Anette är väl en av de sista av mina vänner som jag trott skulle skaffa barn men nu har hon alltså en liten knodd.
Sorgligt nog så var det sista gången vi träffade Elliot, Ilonas bror. Han har blivit ganska skröplig, har ont i sina dåliga höfter och dessutom ett blåsljud på hjärtat som gör att han inte kan medicineras över nyår. Anette vill förståeligt nog inte utsätta honom för smällandet då han är skotträdd utan har tagit det tunga beslutet att låta honom somna in. Lille Elliot, så lik Mulen och alltid lika full med liv och bus men nu en trött äldre herre. Det var med gråt i halsen som vi tog farväl av Tott.

Hämtade för övrigt mitt körkort på Posten och kände mig mycket duktig som hittade till Lindholmen utan att köra vilse. Visserligen irrade jag senare omkring på Backaplan i ett fåfängt försök att hitta E6:ans påfart och på hemvägen från Anette virrade jag bort mig vid Bilforum IGEN.
Äh, numera ser jag mitt synnerligen dåliga lokalsinne som ett symtom på min störning vad-den-nu-är-för-något. Jag har gjort ännu flera tester för de blir inte riktigt kloka på vad det är för fel. Sist så var det ett test som var löjligt knepigt, att säga vilken färg ett visst ord var skrivet i på tid. Testa själva att snabbt som attan säga rätt: blått rött grönt och kör sedan ett antal A4 efter varandra.  (Jag undrar hur de gör med de som är färgblinda?)

I lördags var vi hemma hos Lilla L på glöggmys. Sissi var där med Loke och lilla Eija, man blir valpsugen!!! Ludden uppförde sig hyfsat för att vara Ludd och vi hade en trevlig kväll med gudomligt goda päronkonjakstryfflar. Mycket hundprat naturligtvis så stackars Christer tog sin tillflykt till sovrummet och datorn.

Mulen skall till Annika på onsdag, sista tiden har hon varit en glad Mule och har gått lite längre promenader. Hon har ingen kondis alls (till och med sämre än min) och blir tacksamt trött för en runda som hon tidigare skulle skuttat runt. Jag vet inte riktigt vad jag skall säga till dem på Blå Stjärnan, tycker att det är pinsamt att säga till dem att jag inte är nöjd även om det är sant. Dessutom finns alltid risken att man hamnar där på jourtid så jag kan ju inte hoppas på att aldrig gå dit igen. Så länge kör jag med metoden att inte höra av mig och hoppas på att de inte skall göra det heller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s