Första advent

Två tecken på att man börjar bli gammal och mossig:
– Man tittar på folks adventsstakar och tänker att ”så fint det är med alla ljus”.
– (Ännu värre:) Man förfasar sig över Dagens Ungdom. Herreminje, annat var det minsann på min tid. Inte gick tolvåringar omkring och bötade och knivskar varandra i alla fall.
Faktum är att jag faktiskt tycker att ungdomar är lite läskiga. Ja, det är inte så att jag har ungdomsfobi, i stallet har vi till exempel väldigt trevliga exemplar som jag är säker på att de inte brukar knacka pensionärer på sin övriga fritid. Men såna där tykna gäng, säger man till dem att sluta sparka sönder saker och ting så blir man väl nedslagen.

Apropå adventsbelysning så har Bostadsbolaget i år tänkt om och dekorerat befintliga träd med ljusslingor. Tidigare om åren har de nämligen letat reda på de mest fula och anskrämliga granar de kunnat få tag i (jag häpnade varje år att de överhuvudtaget lyckades hitta dessa rishögar, de måste verkligen ha ansträngt sig) och prytt dem med en matchande ljusslinga. Hur snyggt är det med en granbelysning med helt vanliga glödlampor i? Nej, just det, inte fint alls. Nu ser det tvärtom riktigt trevligt ut.
Själv har jag inte adventspyntat alls men man kanske borde. Nu när uteplatsen inte ser så hemsk ut skulle man ju kunna ha lite ljuskrafs där, problemet är att det finns ingen el där. Jag var för snål för att hosta upp ett par tusenlappar för att Bostadsbolagets elektriker skulle komma och dra en ledning så nu får jag stå mitt kast och ha uteplatsen i mörker.

Advent innebär också adventskalender vilket man skulle kunna tycka att jag är för gammal för. Men nix, jag har tre stycken. Eller tja, en är faktiskt Baldurs som han har fått av Noi och den hänger givetvis på Baldurs box och inte här hemma. Sen har jag fått en lyxig tysk marsipankalender av Annes snälla mor (varför finns det inga sådana här i Sverige???). Och till sist den obligatoriska kalendern från Anne.
Det hela började för flera år sedan med att jag klagade inför mamma att jag fick minsann ingen sådan där sydd adventskalender med ringar att hänga paket i när jag var liten. Alltså sydde min mamma en till mig i julklapp varpå min syster klagade för att hon inte fick någon. Bara för mamma att brodera vidare… Och sen kom naturligtvis Anne som också ville ha en.
De senaste åren har jag dock inte bytt kalender med vare sig Anne eller syrran men i år fick jag alltså 24 små paket av Anne. Hon påpekade flera gånger att det är tanken som räknas och att gratisförpackningar från Apoteket alls icke är att förakta.
Julklapp dag 1: Sudoku som Anne fint rivit ur en veckotidning. Dessutom hade hon börjat lösa det lättaste – och gjort FEL! Men det är som sagt tanken som räknas och det finns ju tip-ex :-D.
Dag 2: En väldigt fin liten snökristall i ”silver” att hänga i min icke-befintliga gran. Men den går naturligtvis att hänga någon annanstans också.

Vänder och vrider på hur jag skall göra med min Mule. Idag är hon pigg och glad men om man drar i hennes ben så gör det ont. (Vafan ska du dra i hennes ben för, undrade Anne och det kan man ju fråga sig.) Jag VILL INTE att det skall vara så här. Jag får väl ringa Annika vilket jag borde gjort med en gång men man tror ju att sjukgymnast som sjukgymnast, att det inte spelar roll vem man går hos men det gör det alltså.

Har förresten varit och tittat på min parkeringsplats idag (för att kolla att det inte stod någon annans fanskap där). Den pröjsar jag faktiskt själv för, om man skall vara petig så är ju bilen fortfarande mammas men det där är väl petitesser. Parkeringsplatsen såg för övrigt alldeles normal och tom ut. Tyvärr fanns det inga platser under taken som de har satt upp på parkeringen så den får stå utan skydd. Nere i garaget vill jag inte ha den, har sett alldeles för många läskiga filmer med mord och ond bråd död nere i garagen. Mig veterligen så har det aldrig hänt något i vårt garage men blotta tanken på att gå där en mörk kväll är läskig så nä, jag står över.

Nu skall jag hem till Anne, dricka glögg och titta på film. Trevlig Advent på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s