Funderingar

Idag har jag varit hos läkaren. Det har varit ett jädrans rännande till vårdcentralen och PMH på sista tiden men äntligen händer det något. Efter 20 år så blir jag ordentligt utredd:-). Inte för att jag tror att det gör så stor skillnad i slutänden men det kan väl alltid vara bra att ha en ”etikett” på sitt dåligmående att slänga i ansiktet på folk som tror att man är lat (Hej min före detta handläggare på försäkringskassan!) eller att det bara är att ”rycka upp sig” alternativt ”ta tag i sitt liv”. Eller att skaffa linser i stället för glasögon som en f.d. kompis tyckte.
Raskva fick vara hos mormor och slafsade glatt i sig risgrynsgröt och diverse annat som mormor hade hemma. Hundarna fick också en konservbruk med tysk bauern-topf (bondgryta) som mormor tyckte verkade tysk och konstig. (Min moster är gift med en tysk man så allt som är konstigt i den familjen beror på att det är tyskt enligt mormor. Fast de är alldeles normala, tyska eller ej. Konstigare då att de bor i Skåne.)
Nu kan man ju fundera lite: kalvgryta=gryta gjord på kalv, fläskgryta=gryta gjord på gris, bondgryta=gryta gjord på??? Ungefär som majsolja, rapsolja, barnolja? Vilket leder oss in på en ärlig fundering Anne och jag hade för ett tag sedan: vad är minkolja gjord av?

Har glott på tv under kvällen vilket också leder till funderingar. Tycker SVT att det är konstigt att de inte har så många tittare? Vad sänder de en fredagkväll? Inför melodifestivalen! Först ska man alltså stå ut med alla dessa uttagningar och sedan ska samtliga utländska bidrag tröskas igenom innan det är dags för själva ESC. Tur att jag inte betalat Tv-licens och slipper våndas över vad mina pengar används till. Och innan någon tänker ringa och skvallra för Radiotjänst i Kiruna så kan jag meddela att Tv-licensen betalas av min allmäna välgörare, nämligen mormor. Skulle de lägga ner Radiotjänst så skulle de anställda förmodligen kunna ta jobb på SÄPO i stället och dessutom göra ett bättre jobb än nuvarande poliser.
Tänkte också på den lille mannen i Snygg naken. Nu har jag bara sett förfjuckarna (Anne- och Heleneord, dvs trailer för ett program) men inte ser han så värst förtroendeingivande ut när det gäller stil och utseende? Men det kanske är vad som behövs, en ganska utseendemässigt-inte-så-slående typ som övertygar en om att man ÄR snygg och duger som man är?

Mulen har idag aktiverat sig själv. Först fick hon sitta och gråta i bilen medan jag tog hand om Baldur. Efter det (tog max 30 min) och en promenad från parkeringen hem till Anne där Mulen ideligen välte så var hon helt utslagen och slocknade i Annes säng. Hur gör ridgebackarna i Afrika där det är varmt jämt? Tillbringar tiden med att välta och aldrig resa sig? När vi kom hem tyckte Mulen att det var tråkigt och beslöt sig för att träna lite. Först tränade hon upplet, dvs hon snokade reda på en badsvamp och diverse andra roliga saker. Sedan hade hon problemlösning, dvs klurade ut hur hon skulle öppna min låda med mensgrejjor. Slutligen ägnade hon sig åt ren och skär massakrering, dvs slet sönder sina fynd. Med andra ord var badrummet fullt med små svampbitar och sönderslitna bindor, som tur var oanvända.
Varför är inte min hund som andra hundar???

Anne har gjort världens miss idag. White Corner återuppstår ikväll med alla gamla polare. Lååång näsa din gamla hårdrockarbrud. Har själv varit medsläpat på ”Wajtan” i min ungdom även om jag bara var en wannabee och ingen äkta hårdrockare.

Sista tiden är det flera kompisar som har misst sina hundar i förtid. Jag får nästan dåligt samvete när jag tittar på mina gamlingar som fortfarande hänger med och inte visar minsta tecken på att lägga av. Jag har haft en oförskämd tur helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s